De Vestingsdriehoek

Gorinchem, Woudrichem en Loevestein zijn met elkaar verbonden. Niet alleen door de veerdienst die er tussen vaart, maar ook door de geschiedenis. Neem een kijkje bij deze steden en slot en ontdek wat ze met elkaar te maken hebben. Tevens kun U informatie over een uitje naar Woudrichem, Gorinchem of Loevestein.

Gorinchem

De grootste plaats in de vestingdriehoek met als middelpunt de  oude scheve Sint Jans toren. Lees in het stukje over Gorinchem de belangrijkste geschiedenis feiten en leuke wetenswaardigheden. 

Woudrichem

De oudste plaats in de vestingdriehoek. Deze stad, die meer weg heeft van een dorp, is rond het jaar 900 ontstaan. Woudrichem heeft een bewogen geschiedenis en dat is te zien aan de mooie oude gebouwen in de binnen stad. 
Loevestein

Bijna iedereen kent het verhaal van Hugo de Groot die met een boeken kist uit het slot Loevestein is ontsnapt. Tegenwoordig kan men ook het slot bezoeken als toerist en proeven van het leven op een slot in de middel eeuwen. 

Dagje uit in vestingdriehoek

Lekker eens een actief dagje uit?? In de Vestingdriehoek is er veel te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het visserij museum in Woudrichem. Zelfs de boottocht tussen de verschillende plaatsen is een attractie op zich zelf . Om leuke idee├źn op te doen en andere praktische zaken kunt u hier terecht.