Watersnoodramp 1995 -Samenvatting

Dinsdag 31 januari

Deze dag gaan er opnieuw tienduizenden mensen weg voor het hoge water. Ook de meeste inwoners van Tieler- en Culemborgerwaard, want die moeten verplicht hun huis verlaten. De meeste mensen die uit Bommelerwaard moeten vluchten hebben onderdak gevonden bijfamilie of vrienden. De mensen die geen onderdak hebben kunnen vinden worden ondergebracht in het Autotron in Rosmalen.

Woensdag 1 februari

De toestand van de dijken is kritiek. In Ochten is de dijk over een lengte van 800 meter onbetrouwbaar. De Waaldijk in Hurwenen vertoont scheuren. Maar er is ook een lichtpuntje want het water zakt in Limburg.

De dijk in Ochten bedekt met zandzakken

Donderdag 2 februari

Niet al het goede nieuws is eigenlijk goed, want doordat het water erg snel zakt { 30 centimeter per dag}  zijn deskundigen bang dat de dijken het begeven omdat ze erg doorweekt zijn. In Limburg mogen de bewoners van Itteren en Borgharen weer terug naar huis.

Vrijdag 3 februari

Het waterpeil blijft maar zakken. En de dijken blijven stabiel. Het moment waarop de gevluchte mensen weer naar huis kunnen keren lijkt steeds dichterbij te komen. En veel mensen willen ook graag naar huis en wel zo snel mogelijk.